Nieuws

Geen dag is er het zelfde en vaak kunnen we u een leuk nieuwtje melden. Van onszelf of van een van onze huurders!

Nee......geen wietplantage!

02 mei 2024

Onze installateur Stokmans Koeltechniek is de leverancier van de compleet nieuwe klimaat installatie in De Mijl Business Center Barendrecht

Lees verder

97 Zonnepanelen voorzien Business Center van eigen stroom

17 april 2024

Op het dak van De Mijl Business Center in Alblasserdam is hard gewerkt. De mannen van de Nederlandse Installatie Maatschappij, een gewaardeerde huurder van ons, verzorgden de installatie van  97 zonnepanelen op het mooie platte, witte dak. Deze panelen gaan voor een groot deel voorzien van het dagelijkse stroomverbruik in het pand. Verwarming en koeling vinden plaats dmv warmtepomp installaties.  Er is nog een backup gasaansluiting die uitsluitend kan worden ingezet in een extreem koude periode.  De stroom die we niet zelf opwekken kopen we in bij Audax Renewables en is uitsluitend Nederlandse Windenergie.

Lekker groen dus!

 

Lees verder

Partners in Business

15 december 2023

Wij werken op een heel plezierige manier samen met een vast team van bedrijven voor het onderhoud, de verbouwingen en oplossen van storingen bij onze panden. Bedrijven die altijd voor ons klaar staan en die....

Lees verder

100% Nederlandse Wind Energie voor De Mijl Vastgoed verzamelpanden, alle kantoorpanden hebben minimaal energielabel A

14 december 2023 Lees verder

Partner in recreatief vastgoed in Twente

13 november 2023

De Mijl Vastgoed is partner bij de vakantieparken van familie van der Maat in Zuna en Holten.  Een echt familiebedrijf dat, net als De Mijl Vastgoed, een lange horizon heeft en er alles aan doet haar gasten in de watten te leggen. De Mijl Vastgoed heeft de afgelopen jaren geholpen om  Buitenplaats Holten van een camping om te toveren naar vakantiepark met allemaal luxe huisjes in diverse varianten. Een ook hebben we Familiepark Mölke  geholpen in het nog een stap verder brengen met de bouw van diverse nieuwe vakantie woningen.  

 

Lees verder

Waar komt onze naam "De Mijl"Vastgoed vandaan?

01 september 2023

Recent werd het ons een aantal keer gevraagd; waar komt jullie naam vandaan, waarom is het geen Onnink Vastgoed?

 Het leek ons leuk om het verhaal achter onze naam te delen.Voor het begin van ons verhaal moeten we teruggaan naar de middeleeuwen. In die tijd bevond zich ten zuidwesten van Dordrecht de Tieselenswaard, waar de heerlijkheid genaamd De Mijl, Crabbe en Nadort te vinden was. Een heerlijkheid was destijds een landgoed met een eigenaar die een titel droeg en naamgever was. Een bekende eigenaar van De Mijl was Arent Corneliszoon van der Mijle, een Dordtenaar die ook burgemeester van Dordrecht was.

Heerlijkheid De Mijl heeft zelfs een periode onder water gestaan vanwege de Sint-Elisabethsvloed. De eigenaar besloot de grond te polderen, en zo ontstond de gemeente 'De Mijl', vernoemd naar de heerlijkheid. Deze gemeente, zonder een specifieke dorpskern, had een landelijk karakter en grensde aan Dubbeldam, Wieldrecht, Puttershoek en 's-Gravendeel. Omdat het kleiner was dan een dorp, werd het aangeduid als een gehucht. Hoewel De Mijl uiteindelijk verdween, herinnert de Mijlweg ons nog steeds aan dit gehucht.

In de late jaren '50 werd aan de Mijlweg een gloednieuwe garage gebouwd: Garage De Mijl. Vanaf het begin was deze garage een dealer van DAF vracht- en personenauto's, en destijds ook van Peugeot. Na verloop van tijd stopte de samenwerking met Peugeot, werden de DAF personenauto's overgenomen door Volvo, en transformeerde Garage De Mijl tot een DAF vrachtwagen en Volvo personenwagen dealer. In de vroege jaren '80 werd het bedrijf overgenomen door onze vader, Hans Onnink, na eerdere wisselingen van eigenaar. Tussen 1998 en 2004 namen we afscheid van de auto-activiteiten, maar de bedrijven bestaan nog steeds onder andere namen bij hun huidige eigenaren.

Ondanks deze veranderingen waren we zo gehecht aan de naam De Mijl dat deze buiten de verkoop bleef. In 1998, 25 jaar geleden, legden we de basis voor ons huidige bedrijf, De Mijl Vastgoed. De bijgevoegde foto toont Garage De Mijl aan de Mijlweg 95 in Dordrecht ergens in de jaren '60. Hoewel dit pand niet meer in ons bezit is vanwege de verbreding van de Mijlweg, hebben we andere gebouwen uit die tijd behouden en getransformeerd tot prachtige bedrijven en verzamelpanden.

 

Lees verder

Nieuwe lichtstraten in Dordrecht

20 juni 2023

Al meer dan 60 jaar geleden werd door het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Dordrecht het bedrijfspand aan de Nijverheidstraat 10 in Dordrecht gebouwd. Door de jaren heen veranderde de functie van het complex een aantal malen en werd er verbouwd en bijgebouwd. De Mijl Vastgoed is eigenaar sinds 1993. Tegenwoordig biedt het pand onderdak aan diverse ondernemers. 

Recent zijn de laatste twee originele lichtstraten vervangen. Deze waren nog van staal en draadglas. Degelijk dus, maar ook dat heeft een einde levensduur. De nieuwe lichtstraten zijn opgebouwd uit aluminium met isolerende kunststof beplating. We kunnen er minimaal weer 60 jaar tegen volgens de leverancier.....

Lees verder

De garageboxen zijn verhuisd!

19 juni 2023

Sinds 2015 verhuurde De Mijl Vastgoed garageboxen op een pleintje in Puttershoek. Dit was een tijdelijke situatie tot het moment dat er op deze locatie woningbouw zou komen.  Recent was dat zover, de boxen moesten dus verhuizen. Gelukkig hebben ze een uitstekende nieuwe locatie gekregen. In Zwijndrecht op bedrijventerrein De Geer, aan de Fruiteniersstraat realiseren wij een nieuw pleintje met 13 garage/opslagboxen. Afgesloten met een hek, altijd toegankelijk en speciaal bedoeld voor kleine ondernemers. De boxen zijn weer helemaal fris geschilderd en het straatwerk is vernieuwd. Te huur voor € 250,00 excl. BTW per maand.

Lees verder

Dokters De Wederik operationeel

09 juni 2023

Begin februari was het zover. De eerste dag dat de patienten van de huisartsen uit de Zorgmolen in de nieuwe locatie aan De Wederik 10 in Papendrecht welkom zijn.  Dokters De Wederik is de nieuwe naam van de praktijkruimte, waar 6 huisartsen en met hun teams en een podoloog gevestigd zijn.. De afgelopen 6 maanden is het mooie vrijstaande pand getransformeerd van kantoor naar praktijkgebouw. Met state of the art techniek en een heel fraaie inrichting.

Het plan is in goede samenwerking met de huisartsengroep tot stand gekomen en uitgevoerd door De Mijl Vastgoed samen met haar vaste partners. In het gebouw zijn niet alleen Dokters De Wederik gevestigd maar ook de thuiszorgorganisatie ABR Zorgt. Een mooie combinatie!

Ook het pand De Wederik 10-12 heeft energielabel A!

 

Lees verder

Energielabel A++ voor De Mijl Business Center Zwijndrecht

17 februari 2023

Vanaf 2023 moeten kantoorpanden in Nederland minimaal energielabel C hebben. Alle zelfstandige kantoorpanden van De Mijl Vastgoed hebben minimaal energielabel A.

De Mijl Business Center Zwijndrecht is deze week opnieuw gekeurd, na de installatie van de nieuwe hybride CV/warmtepomp installatie en kreeg zelfs het label A++. De stroom die wordt gebruikt komt van Nederlandse windmolens en het gas is CO² gecompenseerd.

Lees verder

De historie van het bedrijvenverzamelpand in Dordrecht

22 januari 2023

Even terug in de historie van ons verzamelpand Nijverheidstraat / Archimedesstraat / Newtonstraat/ Marconiweg  in Dordrecht. Vanaf begin jaren "60 was dit de thuishaven van het openbaar vervoer in Dordrecht. In de busremise werden in het weekend zelfs optredens georganiseerd.De in die tijd bekende groep LIVING KICK FORMATION was een vaak geziene gast.

 

Lees verder

De Mijl Vastgoed partner bij The Mercy Ships Network

22 augustus 2022

De Mijl Vastgoed ondersteunt onder andere Mercy Ships Holland. Door het partnerschap van THE MERCY SHIPS NETWORK proberen wij bij te dragen aan een betere en toegankelijker medische en chirurgische zorg voor de allerarmsten in de wereld. Deze zorg wordt door Mercy Ships geleverd van af twee ziekenhuisschepen: The African Mercy en The Global Mercy. 

Jaarlijks opereert Mercy Ships aan boord van de ziekenhuisschepen duizenden mensen en geeft de organisatie training aan evenveel lokale medische professionals. Op deze manier ontvangen mensen levensreddende operaties en krijgen gezondheidswerkers in Afrika kennis en vaardigheden om zo zelf de operaties uit te voeren.

Het Mercy Ships Network heeft ongeveer 100 leden.  Wilt u er meer over weten? Bel ons gerust of kijk op www.mercyships.nl of kijk hier Doe mee als bedrijf en steun het werk van Mercy Ships

Lees verder

Energielabel A voor De Mijl Business Center Alblasserdam

01 maart 2022

De Mijl Business Center Alblasserdam heeft het energielabel A ontvangen.  Dat is een mooi resultaat en het gevolg van alle energiebesparende zaken die zijn doorgevoerd. Denk hierbij  aan:

  1. - wit dak zorgt voor minder opwarming 
  2. - werkplekzonwering die heel goed koude en warmte buiten houd
  3. - warmte terug win ventilatiesysteem
  4. - warmtepomp airco's individueel per kantoor regelbaar
  5. 3M Thinsulate Climate control WindowFilm  op de grote ramen
  6. - een compleet nieuwe buitenschil rondom heel het gebouw
  7. HR beglazing
  8. -Lichtkoepels met draaiende spiegels op zonne energie
  9. - kokend water kranen

Al met al een toekomstbestendig pand, maar ook een pand waar het zomer en winter heerlijk in werken is.

Lees verder

De Mijl Business Center Alblasserdam vernieuwd!

07 december 2021

De nieuwe buitenkant geeft het pand aan alle kanten een representatiever uiterlijk en is een grote slag in duurzaamheid. Het is niet alleen ons visitekaartje, maar ook die van onze huurders!

Lees verder

De Mijl Business Center Zwijndrecht helemaal in het nieuw!

03 november 2021

De Mijl Business Center Zwijndrecht ( voorheen bekend onder de naam Business Center Develpoort ) is de afgelopen maanden voorzien van een nieuw fris uiterlijk.  Strak wit en robust antraciet grijs maken het pand weer helemaal van deze tijd.

 

Lees verder

Nieuwe klimaatinstallatie voor het pand Oslo 2-8 in Barendrecht

28 oktober 2021

De fraaie kantoorvilla aan de Oslo 2-8 in Barendrecht is voorzien van een geheel nieuwe klimaatinstallatie. Begin oktober zijn de mannen van Stokmans Koeltechniek gestart met de demontage van de gehele bestaande installatie en in de eerste week van november wordt de nieuwe installatie in gebruik gesteld.

Lees verder

Energielabel A voor Antoniuslaan 1 Hendrik Ido Ambacht

30 december 2020

2019 was het jaar van de renovatie van het kantoorpand aan de Antoinuslaan 1 in Hendrik Ido Ambacht. Nu het klaar is hebben we het pand opnieuw laten keuren voor het energielabel. We zijn best wel trots op het resultaat. Van Energielabel G naar Energielabel A!

Lees verder

Zakelijk thuiskomen

Uw kantoor- of bedrijfsruimte moet voelen als een tweede thuis. Een plek waar u graag bent en lekker werkt.

Wij houden van een prettige manier van zaken doen, met direct contact en korte lijnen. Voor onze huurders betekent dit dat zij altijd hetzelfde aanspreekpunt hebben, onderhoud goed is geregeld en storingen snel worden opgelost. Dit alles tegen uitstekende huurvoorwaarden.