Nieuws

Geen dag is er het zelfde en vaak kunnen we u een leuk nieuwtje melden. Van onszelf of van een van onze huurders!

Partner in recreatief vastgoed

17 februari 2023

De Mijl Vastgoed is partner in recreatief vastgoed in Twente. Samen met Vakantiepark Mölke en Buitenplaats Holten.

Lees verder

Energielabel A++ voor De Mijl Business Center Zwijndrecht

17 februari 2023

Vanaf 2023 moeten kantoorpanden in Nederland minimaal energielabel C hebben. Alle zelfstandige kantoorpanden van De Mijl Vastgoed hebben minimaal energielabel A.

De Mijl Business Center Zwijndrecht is deze week opnieuw gekeurd, na de installatie van de nieuwe hybride CV/warmtepomp installatie en kreeg zelfs het label A++. De stroom die wordt gebruikt komt van Nederlandse windmolens en het gas is CO² gecompenseerd.

Lees verder

Partners in Business

02 februari 2023

Wij werken op een heel plezierige manier samen met een vast team van bedrijven voor het onderhoud, de verbouwingen en oplossen van storingen bij onze panden. Bedrijven die altijd voor ons klaar staan en die....

Lees verder

De historie van het bedrijvenverzamelpand in Dordrecht

22 januari 2023

Even terug in de historie van ons verzamelpand Nijverheidstraat / Archimedesstraat / Newtonstraat/ Marconiweg  in Dordrecht. Vanaf begin jaren "60 was dit de thuishaven van het openbaar vervoer in Dordrecht. In de busremise werden in het weekend zelfs optredens georganiseerd.De in die tijd bekende groep LIVING KICK FORMATION was een vaak geziene gast.

 

Lees verder

De Mijl Vastgoed partner bij The Mercy Ships Network

22 augustus 2022

De Mijl Vastgoed ondersteunt onder andere Mercy Ships Holland. Door het partnerschap van THE MERCY SHIPS NETWORK proberen wij bij te dragen aan een betere en toegankelijker medische en chirurgische zorg voor de allerarmsten in de wereld. Deze zorg wordt door Mercy Ships geleverd van af twee ziekenhuisschepen: The African Mercy en The Global Mercy. 

Jaarlijks opereert Mercy Ships aan boord van de ziekenhuisschepen duizenden mensen en geeft de organisatie training aan evenveel lokale medische professionals. Op deze manier ontvangen mensen levensreddende operaties en krijgen gezondheidswerkers in Afrika kennis en vaardigheden om zo zelf de operaties uit te voeren.

Het Mercy Ships Network heeft ongeveer 100 leden.  Wilt u er meer over weten? Bel ons gerust of kijk op www.mercyships.nl of kijk hier Doe mee als bedrijf en steun het werk van Mercy Ships

Lees verder

100% Nederlandse Wind Energie voor De Mijl Vastgoed verzamelpanden, alle kantoorpanden hebben minimaal energielabel A

26 juli 2022 Lees verder

Waar komt onze naam "De Mijl"Vastgoed vandaan?

23 juli 2022

Recent werd het ons een aantal keer gevraagd; waar komt jullie naam vandaan, waarom is het geen Onnink Vastgoed?

Wel leuk om daar iets over te vertellen. 

Voor het begin van het verhaal gaan helemaal terug naar de middeleeuwen. Toen lag ten zuidwesten van Dordrecht de zogenaamde Tieselenswaard. In de Tieselenswaard vond je vroeger een heerlijkheid met de naam De Mijl, Crabbe en Nadort. Een heerlijkheid was een landgoed waarvan de eigenaar een titel had en de naamgever was. De bekendste eigenaar van De Mijl was Dordtenaar Arent Corneliszoon van der Mijle. Veel mensen kenden hem, omdat hij burgemeester van Dordrecht was.

Heerlijkheid De Mijl had een tijd lang onder water gelegen, vanwege de Sint-Elisabethsvloed. De eigenaar besloot de grond in te polderen en toen ontstond gemeente ‘De Mijl’, vernoemd naar de heerlijkheid. De gemeente had geen dorpskern, had een landelijk karakter en grensde aan Dubbeldam, Wieldrecht, Puttershoek en ‘s-Gravendeel. Omdat De Mijl kleiner was dan een dorp werd het een gehucht genoemd. Uiteindelijk is De Mijl verdwenen, maar de Mijlweg herinnert ons nog aan het gehucht.

Eind jaren '50 werd aan die Mijlweg een splinternieuwe garage gebouwd. Garage De Mijl, al vanaf de eerste dagen dealer van DAF vracht- en personenauto's en destijds ook van Peugeot.  In de loop van de tijd stopte men met Peugeot en werden de DAF personenauto's overgenomen door Volvo en werd Garage De Mijl dus DAF vrachtwagen en Volvo personenwagen dealer. Het bedrijf wisselde een aantal malen van eigenaar om begin jaren '80 door onze vader Hans Onnink overgenomen te worden. Na een periode van gestage groei en uitbreiding van merken en activiteiten, hebben wij tussen 1998 en 2004 afscheid genomen van de auto activiteiten. De bedrijven bestaan bij hun huidige eigenaren nog altijd maar onder een andere naam.

Aan de naam De Mijl waren we dermate gehecht dat die altijd buiten de verkoop is gebleven.  In 1998, dus al weer 24 jaar geleden,  werd de basis gelegd voor ons huidige De Mijl Vastgoed.  De foto is Garage De Mijl aan de Mijlweg 95 in Dordrecht ergens in de jaren '60. Dit pand is niet meer in ons bezit, in verband met de verbreding van de Mijlweg is dit destijds verkocht aan de gemeente Dordrecht en op deze plaats is nieuw gebouwd door Landrover en Jaguar dealer RAC.

Alle andere gebouwen uit onze autotijd zijn nog in ons bezit en getransformeerd naar prachtige bedrijven verzamelpanden. 

Lees verder

Energielabel A voor De Mijl Business Center Alblasserdam

01 maart 2022

De Mijl Business Center Alblasserdam heeft het energielabel A ontvangen.  Dat is een mooi resultaat en het gevolg van alle energiebesparende zaken die zijn doorgevoerd. Denk hierbij  aan:

  1. - wit dak zorgt voor minder opwarming 
  2. - werkplekzonwering die heel goed koude en warmte buiten houd
  3. - warmte terug win ventilatiesysteem
  4. - warmtepomp airco's individueel per kantoor regelbaar
  5. 3M Thinsulate Climate control WindowFilm  op de grote ramen
  6. - een compleet nieuwe buitenschil rondom heel het gebouw
  7. HR beglazing
  8. -Lichtkoepels met draaiende spiegels op zonne energie
  9. - kokend water kranen

Al met al een toekomstbestendig pand, maar ook een pand waar het zomer en winter heerlijk in werken is.

Lees verder

Dokters De Wederik operationeel

08 februari 2022

Op 7 februari was het zover. De eerste dag dat de patienten van de huisartsen uit de Zorgmolen in de nieuwe locatie aan De Wederik 10 in Papendrecht welkom zijn.  Dokters De Wederik is de nieuwe naam van de praktijkruimte, waar 6 huisartsen en met hun teams en een podoloog gevestigd zijn.. De afgelopen 6 maanden is het mooie vrijstaande pand getransformeerd van kantoor naar praktijkgebouw. Met state of the art techniek en een heel fraaie inrichting.

Het plan is in goede samenwerking met de huisartsengroep tot stand gekomen en uitgevoerd door De Mijl Vastgoed samen met haar vaste partners. In het gebouw zijn niet alleen Dokters De Wederik gevestigd maar ook de thuiszorgorganisatie ABR Zorgt. Een mooie combinatie!

 

Lees verder

De Mijl Business Center Alblasserdam vernieuwd!

07 december 2021

De nieuwe buitenkant geeft het pand aan alle kanten een representatiever uiterlijk en is een grote slag in duurzaamheid. Het is niet alleen ons visitekaartje, maar ook die van onze huurders!

Lees verder

De Mijl Business Center Zwijndrecht helemaal in het nieuw!

03 november 2021

De Mijl Business Center Zwijndrecht ( voorheen bekend onder de naam Business Center Develpoort ) is de afgelopen maanden voorzien van een nieuw fris uiterlijk.  Strak wit en robust antraciet grijs maken het pand weer helemaal van deze tijd.

 

Lees verder

Nieuwe klimaatinstallatie voor het pand Oslo 2-8 in Barendrecht

28 oktober 2021

De fraaie kantoorvilla aan de Oslo 2-8 in Barendrecht is voorzien van een geheel nieuwe klimaatinstallatie. Begin oktober zijn de mannen van Stokmans Koeltechniek gestart met de demontage van de gehele bestaande installatie en in de eerste week van november wordt de nieuwe installatie in gebruik gesteld.

Lees verder

Energielabel A voor Antoniuslaan 1 Hendrik Ido Ambacht

30 december 2020

2019 was het jaar van de renovatie van het kantoorpand aan de Antoinuslaan 1 in Hendrik Ido Ambacht. Nu het klaar is hebben we het pand opnieuw laten keuren voor het energielabel. We zijn best wel trots op het resultaat. Van Energielabel G naar Energielabel A!

Lees verder

Zakelijk thuiskomen

Uw kantoor- of bedrijfsruimte moet voelen als een tweede thuis. Een plek waar u graag bent en lekker werkt. Bij De Mijl Vastgoed huurt u zonder tussenkomt van een makelaar of beheerder. Met de garantie van uitstekende service, korte lijnen en prima voorwaarden. Wij denken graag met u mee, want onze missie is uw bedrijf naar volle tevredenheid te huisvesten.